Mindfulness

We leven in een drukke wereld waarin het leven snel kan gaan. Vaak hebben we het gevoel geen tijd te kunnen maken voor onszelf. We hebben behoefte om op adem te komen.
Mindfulness leert ons gedachten, emoties en fysieke sensaties op te merken. Met een milde, open aandacht verkennen we onze body en mind tijdens verschillende oefeningen, zoals ademhalingsoefeningen, visualisaties en een bodyscan. Het verhoogt je zelfbewustzijn en emotionele intelligentie en leert je op lange termijn beter om te gaan met stress.
Bij Flux weten we dat stress niet enkel mentaal is. Spanning wordt ook opgeslagen in ons lichaam. Daarom hebben we ook aandacht voor yoga, die deze spanning losmaakt.
We stappen uit de trein van alledaagse chaos. De halte? Een oase van rust waarin we een moment van ontspanning vinden.
WERKWIJZE 
Gedurende een maand volg je wekelijks een mindfulness workshop (zaterdag namiddag van 13u00 tot 15u00) in kleine groepjes.
  • 13/1/18: De kracht van de adem: rust vinden in dit moment
  • 20/1/18: Aandacht voor je gedachten en gevoelens
  • 27/1/18: Beter omgaan met stress: vergroten van je weerbaarheid
  • 3/2/18: Zorgen voor jezelf
Tijdens deze maand volg je ook wekelijks een actieve (vinyasa) of zachte (yin) yogales (of een mix van actief en zacht). De keuze is aan jou. De yogalessen gaan door op maandagavond:
  • Vinyasa yoga (19u00-20u00): in deze actieve, dynamische vorm van yoga bewegen we ons lichaam op het ritme van de adem. Je wordt soepeler, sterker en leniger en verwerft meer bewegingsmogelijkheid. Deze bewegende meditatie brengt rust in het hoofd.
  • Yin yoga (20u10-21u10): in deze zachte, rustige vorm van yoga blijven we enkele minuten in een houding om spanning los te maken in ons lichaam. We worden daarbij ondersteund Door blokken, kussens en yogariemen. Rust en ontspanning staan hier centraal.
Je volgt een yogales mee op 15/1/18, 22/1/18 en 29/1/18.
WAT BRENG JE MEE
We hebben bij FLUX alle materiaal voorzien: yogamatjes, kussens, blokken, dekens… Je mag natuurlijk ook zelf materiaal meebrengen.
TARIEF
Het bedrag voor dit maandpakket is 199 euro. Dit bedrag is inclusief het werkboek dat speciaal voor deze training werd ontwikkeld.

De therapeut

Kevin Van Roy

Yoga en mindfulness voor volwassenen

Een afspraak maken?