Relaxatie- en ademhalingstherapie

Door ontspannings- en ademhalingsoefeningen kan je beter leren om te gaan met spanningsklachten die je ervaart.

Ademhalingstherapie helpt de natuurlijke en ontspannen adembeweging te herstellen. Deze kan door het gehele lichaam voelbaar zijn. Ontspanningstherapie maakt je bewust van lichamelijke en geestelijke spanning. Deze twee therapieën tezamen geven je de middelen om met jouw eigen spanningen om te gaan.

 

Je kan bij ons terecht voor

Je kan relaxatie- en ademhalingstherapie volgen bij spannings- en stressproblemen op fysiek, mentaal of emotioneel gebied.

Zoals bij een verkeerd ademhalingspatroon, hyperventilatie, chronische spanningen, spanningshoofdpijn, Burn-out, depressie, Trapeziussyndroom, chronische pijn, bij hart- en longklachten, na operaties van het hart, angst- en paniekaanvallen, stress, in een moeilijk ziekteproces, fertiliteitsproblemen, enz.

 

Werkwijze

De eerste keer beginnen we met een gesprek over de klachten en wordt de opbouw van de therapie uitgelegd en opgestart met oefeningen. Concreet gebeurt dit via ademhaling, aandacht, beweging, voorstelling en houding. Daarmee kun je ontdekken of een probleem samenhangt met een verhoogde spanning.

Een individuele sessie duurt ongeveer 50 minuten.

 

Tarief en terugbetaling

  • De prijs voor een consult bedraagt 50 euro.
  • Op voorschrift van een arts is er een terugbetaling door het ziekenfonds.

De therapeut

Lief Portael

Relaxatie en ademhalingstherapie, haptonomische pre- en postnatale begeleiding en bekkenbodemreëducatie

Een afspraak maken?