Shiatsu

Shiatsu is een Japanse vorm van drukpunt therapie. Er wordt gewerkt op de meridianen (energiebanen) en druktpunten van het lichaam. De gebruikte technieken hiervoor zijn hand- en duimdruk, strekkingen en subtiele correcties van de wervelzuil. Het is een holistische therapie waarbij heel het lichaam aan bod komt.
Het doel is de lichaams-eigen balans herstellen. Wanneer we in ‘balans’ zijn, hebben we een betere weerstand, functioneren de organen beter, voelen we ons ontspannen en energiek en stroomt de energie vrij door ons lichaam. Eventuele blokkades die voor pijn en ongemak zorgen worden losgemaakt. 

 

Je kan bij ons terecht voor

  • fysieke pijnen (zenuwpijnen, spierpijn, hoofdpijn, rug en nekklachten, …)
  • mentale spanning (burn-out, migraine, overspannen, gemoedsschommelingen, aanhoudende vermoeidheid, slaapproblemen, …
  • spijsverteringsklachten

 

Werkwijze

Bij een Shiatsu behandeling lig je op een futon (Japanse mat) op de grond. Je draagt liefst losse kledij en warme sokken. Neem geen zware maaltijd voor de behandeling noch alcohol of andere verdovende middelen. 

Elke behandeling staat op zichzelf, dit betekent dat er telkens wordt gekeken wat er op dat moment aan de orde is. 

Afhankelijk van de klachten heb je 5 à 8 behandelingen nodig voor een lange-termijn resultaat. Het interval tussen de behandelingen wordt telkens in samenspraak bepaald.

Je krijgt tips en/of oefeningen mee voor thuis, deze zullen bijdragen aan het positieve effect van de behandelingen en jouw helingsproces. 

Soms worden andere technieken zoals cranio-sacrale technieken en kinesiologie gebruikt ter aanvulling. 

Iedereen komt in aanmerking voor een Shiatsu behandeling. Voor jonge kinderen of bejaarden of fysiek beperkte cliënten kan een aangepaste behandeling gegeven worden. Bijvoorbeeld korter of op een massagetafel. 

Een sessie duurt ongeveer 1 uur.

 

Tarief

  • De prijs voor een shiatsu behandeling van 1h bedraagt 55 euro.

Er is de mogelijkheid om via de bancontact app of cash te betalen.

De therapeut

Yasmine Reekmans

shiatsu, voedingsadvies, voetreflexologie, massage

Een afspraak maken?