Yoga voor volwassenen

Yoga is afkomstig uit het Oosten en betekent ‘verbinden’ van lichaam en geest. Er bestaan verschillende yogavormen. Bij FLUX bieden we vinyasa yoga (actieve yoga) en yin yoga (zachte yoga) aan.

Vinyasa betekent ‘bewegen op het ritme van de adem’. In deze yogavorm worden verschillende houdingen op een vloeiende manier met elkaar verbonden op het ritme van onze ademhaling. Deze combinatie zorgt voor een bewegende meditatie, maar ook voor de opbouw van spierkracht, soepelheid en meer mobiliteit. Je wordt niet alleen sterker, maar verwerft ook meer bewegingsmogelijkheid en een ontspannen gevoel in lichaam en hoofd. Oefeningen als de zonnegroet zijn kenmerkend voor deze vorm van yoga. Tijdens de eindontspanning nemen de tijd om de yogahoudingen te laten inwerken op ons lichaam en volledige ontspanning toe te laten.

Bij yin yoga nemen we de houdingen voor een langere tijd aan (2 tot 5 minuten) , zodat ze een gunstig effect hebben op ons bindweefsel. Door het stretchen van onze spieren en het bewust opzoeken van compressie, is yin yoga bevorderend voor onze fascia, gewrichten, spieren, pezen en botten. We ondersteunen onszelf in de houdingen met kussens, yogablokken en dekens om de houding optimaal te kunnen laten werken. Deze yoga is zacht van aard, een uitstekende aanvulling op actieve sporten en herstellend voor je lichaam. Bij yin yoga kan je de aandacht richten op de fysieke beleving van de houdingen. De les krijgt ook een thema, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde en meridianenleer.

 

Je kan bij ons terecht voor

De vinyasa én yin yoga zijn zeer toegankelijke yogavormen, instappen is op elk moment mogelijk.

Indien u graag individueel yoga volgt kan u steeds mailen voor meer informatie.

 

Werkwijze

Elke maandagavond:
Vinyasa yoga: 19u00 – 20u
Yin yoga: 20u10 – 21h10

OPGELET: DE LESSEN ZULLEN DE KOMENDE WEKEN DOORGAAN IN DE WITTE HOEVE 12 IN PULDERBOS

Instappen voor yoga kan op elk moment. 

Inschrijven is niet nodig.

Wat breng je mee

  • Een yoga mat (indien je dit thuis hebt)
  • Een yoga blokje (indien je dit thuis hebt)
  • Een handdoek
  • Een fleece dekentje (yin yoga)

 

Tarief

  • Een losse beurt bedraagt 12 euro.
  • Een 10-beurtenkaart bedraagt 100 euro. (Deze kaart kan gebruikt worden voor yoga en meditatie. Opgelet dit is een persoonlijke kaart.)

Breng het attest  ‘terugbetaling inschrijving sportvereniging’ mee en ontvang een deel terug van je ziekenfonds.

 

Er is de mogelijkheid om via de bancontact app of cash te betalen.

De therapeut

Kevin Van Roy

Yoga en mindfulness voor volwassenen

Een afspraak maken?