Kinesitherapie

KIM IS MET ZWANGERSCHAPSVAKANTIE MOMENTEEL, ER WORDEN GEEN NIEUWE PATIENTEN AANGENOMEN

Kinesitherapie is letterlijk vertaald behandelen door middel van beweging. De belangrijkste doelstelling is het behoud of verbeteren van de kwaliteit van bewegen. Kinesitherapie kan zowel curatief (vb. na een operatie) als preventief werken (vb. rugscholing). Kinesitherapie verhoogd de kwaliteit van leven voor patiënten met zowel acute als chronische aandoeningen.
Er wordt gewerkt volgens het bio- (lichamelijk), psycho- (mentale) en sociaal (deelnemen aan de maatschappij) model en er wordt geluisterd naar uw hulpvraag. Op deze manier kan de therapie optimaal worden afgestemd op uw noden.

 

Werkwijze

Na doorverwijzing van arts kan u contact opnemen met de kinesitherapeut. Kinesitherapie is namelijk steeds op voorschrift.
Op basis van uw voorschrift, een kort intake gesprek en lichamelijk onderzoek wordt er dan gekeken welke therapie is aangewezen.

Kim komt ook aan huis indien het voor de patiënt moeilijk is om tot bij FluX te geraken.

 

Je kan bij Kim terecht voor

Chronische aandoeningen : vb. Parkinson, MS , artrose, artritis, personen met dementie..
Revalidatie zal aangepast worden aan uw noden. Afhankelijk van de klachten zal er gedacht worden aan oefentherapie, massage, mobilisatie of andere technieken.

Postoperatieve revalidatie : vb. knieprothese, heupprothese, ..
Aan de hand van oefentherapie zal uw kracht, evenwicht en mobiliteit worden verbetert. Eventueel kan er worden aangeleerd hoe te stappen met stok of rollator, hoe u best trappen neemt,…

Herstel na fractuur of trauma : vb. ligament ruptuur, botfractuur,..
Post traumatisch kunnen er symptomen ontstaan zoals zwelling hierbij kan manuele lymfedrainage een hulp zijn voor uw herstel (zie onder). Verder kan er gewerkt worden aan behoud van kracht en mobiliteit. Zeker na lange immobilisatie (gips, draagdoek voor schouder) kan de mobiliteit afnemen.

Manuele lymfedrainage :
Ons lichaam bestaat voor zo’n 55% uit water. De functies van ons lymfesysteem bestaat uit het verdedigen tegen ziekte en bacteriën, ons immuniteitssysteem. Manuele lymfedrainage zorgt ervoor dat er celregeneratie ontstaat (vernieuwing van onze cellen). Het heeft effect op 3 gebieden : het reinigt onze lichaamsvochten, het verminderd zwelling (oedeem) en het kan ook anti-stresserend werken. Het bestaat uit een zachte trage oppervlakkige massage.

Gangrevalidatie :
Oefentherapie in functie van valpreventie. Hierbij wordt het kracht, evenwicht en mobiliteit verbetert vooral van de onderste ledematen.

Valpreventie :
Gangrevalidatie is een onderdeel van valpreventie. Er kan ook aangeleerd worden hoe u best rechtkomt na een val. Of er kunnen eventuele tips worden gegeven naar de thuissituatie om vallen te vermijden.

Palliatief :
Er wordt in samenspraak met de patiënt bekeken welke therapie nodig is om het comfort te behouden of verbeteren.

 

Tarief 

  • Kim is een geconventioneerde kinesitherapeut. Ze werkt volgens de opgelegde tarieven vanuit het RIZIV.
  • Bij kinesitherapie ontvang je een terugbetaling door je ziekenfonds. Het voorschrift en de maximale verstrekkingen kunnen verschillen per aandoening. Vraag ernaar bij je kinesist of mutualiteit.

 

De therapeut

Kim Claesen

Kinesist

Een afspraak maken?