yoga – KINDEREN

Kinderyoga is een speelse manier om kinderen te leren ontspannen, om hen dichter bij zichzelf te brengen. Om naar ‘binnen te kijken’ ipv naar buiten gericht te zijn, daar onze wereld hun aandacht voortdurend naar buiten trekt. Het is een toffe manier om hen te laten voelen wie ze zijn, zichzelf te leren kennen. Met de nadruk op speels!

De kinderen ontwikkelen in eigen tempo, de oefeningen vergroten en verfijnen  de lichaamsmogelijkheden, waardoor het lichaamsbesef toeneemt. Daarnaast wordt ook de verbinding gelegd met emoties, het denken, sociale vaardigheden en verbeeldingskracht. Het samenwerken en luisteren naar elkaar stimuleert het inlevingsvermogen en het vaardigheid om gevoelens te uiten. De kinderen leren initiatieven te nemen en initiatieven van anderen te accepteren. Door te praten over alles wat ze ervaren hebben wordt vorm gegeven aan wie ze zijn en wat er precies met hen gebeurt. Dat helpt hen om rustiger te worden, doordat ze in verbinding met zichzelf zijn.

Wie kan bij ons terecht

Alle kinderen binnen de aangegeven leeftijdsgrenzen (6-12jaar).

 

Werkwijze

Een les bestaat altijd uit verschillende onderdelen die telkens terugkomen. We doen een  warming-up, zodat we even kunnen bewegen. Dan bouwen we een rust-moment in. Dat kan door een verhaaltje te vertellen of voor te lezen waarbij ze zich ontspannen, of een geleide meditatie, eventueel een mantra zingen. De ademhaling is natuurlijk heel belangrijk en we oefenen de diepe buikademhaling op vele speelse manieren. We doen yogahoudingen, doen ook andere bewegingsspelletjes, doen Braingym-oefeningen en natuurlijk hebben we veel pret! Je doet niets tegen je zin, want kinderyoga doe je voor jezelf!

Yoga zal bijdragen tot betere ontspanning, concentratie en zelfvertrouwen… hun groei en ontwikkeling staat immers centraal.

Praktisch

Data:

 

De lessenreeks bestaat uit 6 lessen. De lessen duren 75 minuten. De lessen zijn aansluitend het meest ideaal voor het kind maar kunnen ook apart gevolgd worden.

data: NIEUWE LESSEN ZULLEN DOORGAAN NA DE KROKUSVAKANTIE

De lessen  gaan door op zaterdagnamiddag van 14u tot 15u15.

Inschrijven noodzakelijk!!

min 3 en max 6 deelnemers per les (indien u een les niet kan komen gelieve op voorhand te verwittigen)

Leeftijd en groepsverdeling:

 

tussen 6 en 12 jaar.
Kostprijs:

 

De prijs voor de volledige lessenreeks bedraagt €48. De prijs voor een afzonderlijke les is 10 euro.

Breng het attest  ‘terugbetaling inschrijving sportvereniging’ mee en ontvang een deel terug van je ziekenfonds.

Waar:

 

FluX gezondheidscentrum Zandhoven

Bruggestraat 5a

2240 Zandhoven

De therapeut

Fabienne Tondeur

Yoga lerares

Meer informatie