yoga – KINDEREN

Kinderyoga is een speelse manier om kinderen te leren ontspannen, om hen dichter bij zichzelf te brengen. Om naar ‘binnen te kijken’ ipv naar buiten gericht te zijn, daar onze wereld hun aandacht voortdurend naar buiten trekt. Het is een toffe manier om hen te laten voelen wie ze zijn, zichzelf te leren kennen. Met de nadruk op speels!

De kinderen ontwikkelen in eigen tempo, de oefeningen vergroten en verfijnen  de lichaamsmogelijkheden, waardoor het lichaamsbesef toeneemt. Daarnaast wordt ook de verbinding gelegd met emoties, het denken, sociale vaardigheden en verbeeldingskracht. Het samenwerken en luisteren naar elkaar stimuleert het inlevingsvermogen en het vaardigheid om gevoelens te uiten. De kinderen leren initiatieven te nemen en initiatieven van anderen te accepteren. Door te praten over alles wat ze ervaren hebben wordt vorm gegeven aan wie ze zijn en wat er precies met hen gebeurt. Dat helpt hen om rustiger te worden, doordat ze in verbinding met zichzelf zijn.

Wie kan bij ons terecht

Alle kinderen binnen de aangegeven leeftijdsgrenzen.

 

Werkwijze

Een les bestaat altijd uit verschillende onderdelen die telkens terugkomen. We doen een  warming-up, zodat we even kunnen bewegen. Dan bouwen we een rust-moment in. Dat kan door een verhaaltje te vertellen of voor te lezen waarbij ze zich ontspannen, of een geleide meditatie, eventueel een mantra zingen. De ademhaling is natuurlijk heel belangrijk en we oefenen de diepe buikademhaling op vele speelse manieren. We doen yogahoudingen, doen ook andere bewegingsspelletjes, masseren elkaar en onszelf, doen Braingym-oefeningen en natuurlijk hebben we veel pret! Je doet niets tegen je zin, want kinderyoga doe je voor jezelf!

Praktisch

Data:

 

De lessenreeks bestaat uit 7 lessen. De lessen duren 1 uur.

Tijdens de vakantie perioden zijn er geen lessen.

De lessen  gaan door op woensdagnamiddag om 14u45 én de tweede groep om 16u.

Van 15 september 2021 tot aan de herfstvakantie

Leeftijd en groepsverdeling:

 

tussen 5 en 12 jaar.

We bekijken een week op voorhand hoe we de groepen best indelen.

Kostprijs:

 

De prijs voor de volledige lessenreeks bedraagt €56.

Breng het attest  ‘terugbetaling inschrijving sportvereniging’ mee en ontvang een deel terug van je ziekenfonds.

Waar:

 

FluX gezondheidscentrum Zandhoven

Bruggestraat 5a

2240 Zandhoven

Inschrijven is verplicht (ook voor de proefles) via e-mail naar info@flux-zandhoven.be, graag met vermelding van naam en leeftijd.

De therapeut

Léonie Van Wissen

kinderyoga juf

Meer informatie