Familieopstelling

Familieopstelling

De verschillende generaties hebben veel invloed op elkaar, meer dan we bewust van zijn. Situaties herhalen zich vaak van generatie op generatie.

Wanneer dit duidelijk wordt kan de cirkel verbroken worden. In je leven ben je niet alleen, nooit geweest ook. De mensen om je heen doen wat met je. En ook al ben je je daar niet bewust van, ze bepalen voor een deel jouw leven en vormen je tot wie je bent. Een opstelling geeft de aanwezige lijntjes in je leven weer.

Je ontdekt hoe jij, jij werd en waar je vastloopt of juist schittert.

Een opstelling laat eveneens zien waarom je steeds tegen dezelfde problemen aanloopt. Je gaat een bepaald gedrag vertonen dat eigenlijk niet bij jou hoort, maar wel bij iemand anders uit je familielijn.

Zo leef je je leven niet meer voluit. Je hebt hier last van als je loyaal blijft aan iets uit je familielijn, waardoor je niet meer gaat handelen naar wat jij in je diepste wilt.

Na een opstelling voel je je veel vrijer en krijg je meer energie.

Je kan bij ons terecht voor:

  • De krachtbronnen van je gezin, je relatie of van jezelf vinden
  • Vergeving en/of verzoening
  • Krachtiger in het leven staan en naar je intuïtie luisteren
  • De verbinding vinden met jezelf en met anderen
  • Onverwerkte stukken uit je verleden

 

Werkwijze

Een deelnemer brengt een vraagstuk in waar hij of zij helderheid over wil krijgen. Voor de hoofdrolspelers in dat vraagstuk, worden andere deelnemers uitgekozen als ‘representant’. Deelnemers krijgen door de vragende deelnemer een plaats in het vertrek ten opzichte van de andere deelnemers, deels geholpen door de therapeut.

 

Heel belangrijk om te weten is dat wanneer je zelf geen opstelling laat doen, maar meedoet om te ervaren wat het is als representant, je deze positie als heel waardevol mag ervaren. Gedurende de hele opstelling krijg ook jij inzichten naar jouw leven en kunnen er zaken duidelijkheid krijgen. Het zijn van een representant heeft niet enkel waarde voor degene die de opstelling laat doen, zeker ook voor de representant zelf. Heel veel kostbare informatie zal naar je toe stromen. Op een korte tijd wordt veel zichtbaar en duidelijk.

 

Data

4/09/2022

18/09/2022

16/10/2022 (start om 11u)

30/10/2022

13/11/2022 (start om 11u)

27/11/2022

11/12/2022

De opstellingen gaat door van 10u tot 14u.

Tarief

  • De prijs voor een familieopstelling bedraagt 80 euro.
  • De prijs voor representanten bedraagt 40 euro.

Er is de mogelijkheid om via de bancontact app of cash te betalen.

De therapeut

Claudia Kessen

Psychotherapeut (individuele, gezins, relatietherapie)

Een afspraak maken?