Stress & burn-out coach

Te veel stress en burn-out kan iedereen overkomen. Het wordt gekenmerkt door uitputting (hele tijd moe zijn), een gevoel van onkunde, concentratieverlies, piekeren, demotivatie. Zit jij in een burn-out, voel je de spanning stijgen en weet je niet direct wat je hieraan kan doen? Een goed getrainde coach kan je helpen!

Je kan bij ons terecht voor

Als erkende coach (bij de Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches: VESB) ga ik aan de slag met wat bij jou de stress en spanning veroorzaakt (of veroorzaakt heeft). Een traject loopt altijd in samenspraak met jouw huisarts.

 

Werkwijze

Na een intake gesprek wordt samen met jou een plan van aanpak opgesteld. Dit plan is altijd maatwerk en is gebaseerd op een 8 stappen aanpak waardoor alle relevante onderwerpen aan bod komen. Dit plan is gebaseerd op de jarenlange ervaringen van de coaches van de VESB.

Als Natuurcoach gebruik ik ook graag de natuur in mijn aanpak, het kan dus ook zijn dat we in plaats van binnen te zitten ook buiten gaan voor een sessie.

De 8 stappen aanpak:

  • oriëntatie
  • analyse stressklachten
  • rust en ontspanningstechnieken
  • omgaan met stress en emoties
  • versterken van je competenties
  • levensmissie, talenten en drijfveren versterken
  • herstellen sociale contacten en contactenwerk
  • werkhervatting, terugval preventie en follow-up

De doorlooptijd van een traject varieert naargelang je eigen situatie. Je kan best rekenen op gemiddeld 6-12 sessies en een doorlooptijd van ongeveer 3 à 4 maanden. Je ontvangt bij aanvang van je traject je eigen hulpboekje om je ervaringen en vorderingen bij te houden.

Ik werk volgens de principes en volg de gedragscode van de VESB. Kijk via de link hieronder zeker eens op de site voor meer informatie. Je kan natuurlijk ook altijd mij contacteren voor het stellen van je vragen

https://www.verenigingerkendestressburnoutcoaches.be/

WORKSHOPS in de natuur

(di 19h – 20h30,vertrek aan het boshuisje in Zoersel, 90 minuten in het bos)

19/04/2022  De juiste verantwoordelijkheid opnemen. Welke lasten draag je voor jezelf en welke draag je voor anderen? In deze workshop doen we oefeningen en reiken we een theoretisch kader aan waardoor we beter zicht krijgen op wat me bezighoudt en of dat bij mijn rol(len) past, waar en hoe ik meer impact kan en wil hebben, wat mijn plichten en rechten zijn in de samenwerking met anderen. Door hier helderheid in te brengen valt er een last van onze schouders!
26/04/2022  Grenzen trekken geeft duidelijkheid. Je grenzen aangeven aan anderen én aan jezelf, zonder schuldgevoel. We gaan na waar dat schuldgevoel vandaan komt. We doen oefeningen die jou duidelijk maken wat jouw spontane neigingen zijn in overlegmomenten, bij vragen, opmerkingen, discussies, conflicten,… en hoe je deze kan doorbreken. We leren ook anders om te gaan met de agressie van anderen.
3/05/2022  Patronen detecteren die je stress bezorgen. Herken je stress-patronen en leer hoe ze te doorbreken. We doen een oefening om jou zelf een helder beeld te geven van wat jij nodig hebt en waar ‘jezelf tekort doen’ precies vandaan komt.
10/05/2022  Zelfzorg is een MUST. Stap uit de ratrace – je leert over energiegevers en -verslinders en over hoe je kan doseren. We brengen in kaart wat veerkracht bepaalt en gaan na hoe jij jezelf weer op een gezonde manier kan opladen.
17/05/22 voor Perfectionisme achterwege laten. Moet het steeds nóg beter? Fauten maken mag! Perfectionisme speelt mensen parten en ontneemt hen de zuurstof om plezier te beleven aan wat ze doen. We zorgen voor inzicht en nieuwe strategieën.
24/05/2022 Pleaserneigingen doorbreken. Hoe sta je tegenover anderen? Is je geven en nemen in balans? De andere tegemoet komen in zijn vraag en wensen….en jij dan? Dat is dan de vraag. Wat maakt jou afhankelijk, hoe kan je hierin meer vrijheid ervaren is de uitdaging die we samen aangaan.

Extra:
1 gratis opvolgsessie: we spreken hier samen een datum voor af.
gratis werkboekje
Gratis 6 visualisatie oefeningen (audio)

De bovenstaande  workshops kunnen apart gevolgd worden, zonder vervolg. Ze zijn echter ook de start van een diepgaander programma naar meer veerkracht. Indien gewenst kan je ook inschrijven voor het verdiepingsprogramma van 4 dagen en aansluitend het nazorgtraject van 6 workshops van 1.5u om in je veerkracht te blijven. Inschrijvingen voor het gehele programma kunnen enkel via de website van NextStep coaching via deze link:  Loopbaangeluk/workshops veekracht

Tarief

  • De prijs voor een consult van 1h bedraagt 70 euro. Naargelang je energie kunnen er sessies zijn van een uur tot 2 uur.
  • De prijs voor een workshop in de natuur bedraagt  50 euro of 295 euro voor alle workshops.

Er is de mogelijkheid om via de bancontact app of cash te betalen.

De therapeut

Peter Massy

loopbaancoaching, stress & burn-out coach

Een afspraak maken?