Stress & burn-out coach

Te veel stress en burn-out kan iedereen overkomen. Het wordt gekenmerkt door uitputting (hele tijd moe zijn), een gevoel van onkunde, concentratieverlies, piekeren, demotivatie. Zit jij in een burn-out, voel je de spanning stijgen en weet je niet direct wat je hieraan kan doen? Een goed getrainde coach kan je helpen!

Je kan bij ons terecht voor

Als erkende coach (bij de Vereniging van Erkende Stress en Burn-out coaches: VESB) ga ik aan de slag met wat bij jou de stress en spanning veroorzaakt (of veroorzaakt heeft). Een traject loopt altijd in samenspraak met jouw huisarts.

 

Werkwijze

Na een intake gesprek wordt samen met jou een plan van aanpak opgesteld. Dit plan is altijd maatwerk en is gebaseerd op een 8 stappen aanpak waardoor alle relevante onderwerpen aan bod komen. Dit plan is gebaseerd op de jarenlange ervaringen van de coaches van de VESB.

Als Natuurcoach gebruik ik ook graag de natuur in mijn aanpak, het kan dus ook zijn dat we in plaats van binnen te zitten ook buiten gaan voor een sessie.

De 8 stappen aanpak:

  • oriëntatie
  • analyse stressklachten
  • rust en ontspanningstechnieken
  • omgaan met stress en emoties
  • versterken van je competenties
  • levensmissie, talenten en drijfveren versterken
  • herstellen sociale contacten en contactenwerk
  • werkhervatting, terugval preventie en follow-up

De doorlooptijd van een traject varieert naargelang je eigen situatie. Je kan best rekenen op gemiddeld 6-12 sessies en een doorlooptijd van ongeveer 3 à 4 maanden. Je ontvangt bij aanvang van je traject je eigen hulpboekje om je ervaringen en vorderingen bij te houden.

Ik werk volgens de principes en volg de gedragscode van de VESB. Kijk via de link hieronder zeker eens op de site voor meer informatie. Je kan natuurlijk ook altijd mij contacteren voor het stellen van je vragen

https://www.verenigingerkendestressburnoutcoaches.be/

WORKSHOPS in de natuur

(zat 10h – 11h30,vertrek aan het boshuisje in Zoersel, 90 minuten in het bos)

6 zaterdagen gaan we in kleine groep op stap in het Zoerselbos. Elke avond starten we vanuit een bepaald thema en gaan we individueel en samen, via oefeningen,  op zoek naar inzichten die ons kunnen helpen om meer veerkracht te ervaren. Die inzichten gaan we dan omzetten in concrete acties. Wat kan jij concreet doen om meer veerkracht te ervaren. We delen onze ervaringen en leren van elkaar. Dit alles onder de begeleiding van een ervaren natuurcoach.

Elke workshop bevat enkele standaard elementen; we wandelen door de natuur, we doen oefeningen en gebruiken de natuur als metafoor. We staan stil en doen een visualisatie. In elke workshop is er ruimte om zelf je inzichten te verzamelen en is er ruimte voor het onderling delen.

De thema’s die we als startpunt kiezen zijn:

10/12/2022  De juiste verantwoordelijkheid opnemen. Welke lasten draag je voor jezelf en welke draag je voor anderen? In deze workshop doen we oefeningen en reiken we een theoretisch kader aan waardoor we beter zicht krijgen op wat me bezighoudt en of dat bij mijn rol(len) past, waar en hoe ik meer impact kan en wil hebben, wat mijn plichten en rechten zijn in de samenwerking met anderen. Door hier helderheid in te brengen valt er een last van onze schouders!
17/12/2022  Grenzen trekken geeft duidelijkheid. Je grenzen aangeven aan anderen én aan jezelf, zonder schuldgevoel. We gaan na waar dat schuldgevoel vandaan komt. We doen oefeningen die jou duidelijk maken wat jouw spontane neigingen zijn in overlegmomenten, bij vragen, opmerkingen, discussies, conflicten,… en hoe je deze kan doorbreken. We leren ook anders om te gaan met de agressie van anderen.
07/01/2023  Patronen detecteren die je stress bezorgen. Herken je stress-patronen en leer hoe ze te doorbreken. We doen een oefening om jou zelf een helder beeld te geven van wat jij nodig hebt en waar ‘jezelf tekort doen’ precies vandaan komt.
14/01/2023  Zelfzorg is een MUST. Stap uit de ratrace – je leert over energiegevers en -verslinders en over hoe je kan doseren. We brengen in kaart wat veerkracht bepaalt en gaan na hoe jij jezelf weer op een gezonde manier kan opladen.
21/01/2023 voor Perfectionisme achterwege laten. Moet het steeds nóg beter? Fauten maken mag! Perfectionisme speelt mensen parten en ontneemt hen de zuurstof om plezier te beleven aan wat ze doen. We zorgen voor inzicht en nieuwe strategieën.
28/01/2023 Pleaserneigingen doorbreken. Hoe sta je tegenover anderen? Is je geven en nemen in balans? De andere tegemoet komen in zijn vraag en wensen….en jij dan? Dat is dan de vraag. Wat maakt jou afhankelijk, hoe kan je hierin meer vrijheid ervaren is de uitdaging die we samen aangaan.

Praktisch:
Reeks van 6 workshops, telkens op zaterdag (prijs: € 129)
Start aan boshuisje (boshuisweg 1, zoersel) om 10u. 1,5 uur op stap in het bos

Meebrengen: passende kledij voor 1,5 in het bos, gepaste schoenen, een flesje drinken, iets om te schrijven, schriftje/pen. Goede intentie en open mind. Veel goesting.

Hopelijk mag ik jullie begroeten op reeks deze workshops. Bij vragen kan je mij altijd vrijblijvend contacteren. Peter Massy (0487/906 180) of peter@flux-zandhoven.be

EXTRA: Schrijf je in samen met een vriend of vriendin en ontvang 10% korting.

Verdiepingsdagen Stress en Burn-out

De vier seizoenen

Tijdens deze verdiepingsdagen werken we telkens rond het thema van één seizoen. Alles is cyclisch, alles ontstaat, groeit en bloeit, levert vruchten af en verdwijnt weer. We zien het elke dag met de zon, we bemerken het ieder jaar met de seizoenen. Dat cyclische geldt voor de mooie dingen in het leven en evenzo voor de minder toffe zaken van het leven. Met deze blik kijken we al anders naar hoe ons levenspad zich ontrolt.

Mensen met veel stress /burn-out zien vaak het lichtje niet meer aan het einde van de tunnel. Met de blik op de seizoenen openen we een venster op de natuur der dingen. We bekijken in elke workshop van een dag naar de elementen van een bepaald seizoen en leren hierbij wat we kunnen doen om onze veerkracht te verhogen.

In vier dagen verdiepen we zo onze inzichten en zetten we deze om naar concrete acties. Je wordt begeleid door een ervaren natuurcoach en de groep deelnemers waarmee je op stap gaat en de Natuur.

Dag 1: De Winter – thema mijmeren/ rust

Dag 2: De Lente – thema ontkiemen/beschermen

Dag 3: De Zomer – thema kracht/vieren

Dag 4: De herfst – thema loslaten/vruchten

Praktische zaken:

Datum: op zaterdagen: 3/12/22 + 4/3/23 + 13/05/23 + 7/10/23

Telkens van 9.30 – 16u

Locatie: Zoersel en omgeving

Prijs 119,-/dag, voor kortingen kijk op de website (zie hieronder)

We zijn de hele dag in de natuur, we verzorgen ons eigen lunchpakketje (al een mooie voorbereiding op de dag zelf) en een drankje. We kleden ons naar de seizoenen en zorgen goed voor onszelf.

Meer info en inschrijving op Themadag Stress en Burn-out: De seizoenen – 2Boots Coaching of via telefoon (0487/906 180) of e-mail peter@flux-zandhoven.be

 

Tarief

  • De prijs voor een consult van 1h bedraagt 70 euro.

Er is de mogelijkheid om via de bancontact app of cash te betalen.

De therapeut

Peter Massy

loopbaancoaching, stress & burn-out coach

Een afspraak maken?