yoga – KINDEREN

Tijdens kinderyoga worden kinderen op een speelse manier uitgenodigd in contact te komen met zichzelf en met de buitenwereld.

Thema’s zoals gronding, creativiteit, ontlading, balans, … komen aan bod. Via allerhande creatieve zaken proberen we hierop in te werken (tekenen, masseren, zingen, dansen) maar evengoed gebruiken we yogahoudingen. Door de afwisseling van actie, beweging, ontlading en relaxatie (her)ontdekken kinderen de mogelijkheden van hun lichaam. Ook hun innerlijke wereld wordt aangesproken, wat een positief zelfbeeld, gegrond vertrouwen en innerlijke rust teweeg brengt. Dit draagt bij tot een betere en langere concentratie, positief denken, respectvol omgaan met zichzelf en anderen, durven opkomen voor zichzelf en de wereld om je heen.

Tijdens de kinderyoga wordt er geen druk en verwachtingen ervaren. De kinderen voelen dat ze gewoon mogen zijn wie ze zijn.

 

Wie kan bij ons terecht

Alle kinderen binnen de aangegeven leeftijdsgrenzen.

 

Werkwijze

Een uurtje avontuur, aangepast aan de gemiddelde leeftijd van de groep. Samen gaan we zowel lichamelijk (yogahoudingen, dansen, …), creatief (tekenen, knutselen, …) als mentaal (meditatie, visualisatie, …) aan de slag.

Praktisch

Data:

 

De lessenreeks bestaat uit 6 lessen, inclusief 1 proefles. De lessen duren 1 uur.

De lessen gaan door op woensdagnamiddag om 14h of 15h15.

Proefles: in afwachting…

nadien: in afwachting..

Leeftijd en groepsverdeling:

 

Elke groep bestaat uit maximum 8 deelnemers.

We streven naar een ideale groepsverdeling op basis van leeftijd, waardoor we wachten op de inschrijvingen vooraleer we de groepen verdelen. Minimum leeftijd voor inschrijving is 4 jaar, maximum leeftijd is 12 jaar.

Kostprijs:

 

De prijs voor de volledige lessenreeks bedraagt €54. De proefles bedraagt 10 euro en indien je de lessenreeks wil volgen wordt deze verrekend.

Breng het attest  ‘terugbetaling inschrijving sportvereniging’ mee en ontvang een deel terug van je ziekenfonds.

Waar:

 

FluX gezondheidscentrum Zandhoven

Bruggestraat 5a

2240 Zandhoven

Inschrijven is verplicht (ook voor de proefles) via e-mail naar info@flux-zandhoven.be, graag met vermelding van naam en leeftijd.

De therapeut

Michelle Beliën

psychologisch consulent, kinderyoga

Meer informatie